Alla barn har en mycket spännande sommar att se fram emot i Östergötland. I år med flera roliga nyheter på programmet.

Flera aktörer runt om i Östergötland spetsar i år till sommarprogrammet med flera nyheter för barn. På Kolmården väntar en nyskriven interaktiv teater på Bamses Värld i form av "Bamse och den hemliga kistan". Här har för första gången Farmor fått en roll och föreställningen utspelar sig på hennes vind, där Bamse och hans vänner rensar bland de gamla sakerna.

- Bamses Värld är älskat av våra gäster och därför känns det fantastiskt kul att fortsätta förhöja den magiska upplevelsen, i år med en Bamseteater som för fantasin tillbaka till de tidiga Bamsefilmerna, berättar Christer Fogelmarck, tillförordnad VD på Kolmården.

Mer teater blir det på Friluftsmuseet Gamla Linköping där föreställningen "Pella Svanslös - Katten, Så Bra!" visas hela sommaren lång. Nytt i området är också nya "Lill-Valla" som är Linköpings största lekpark. Här finns hela tre olika lekområden att busa på samt ett smådjurshus med höns och kaniner.

I Tåkerns omgivningar kan du i sommar följa med på ett fängslande äventyr. Sagovandring i Tåkerns Natur är en nyhet där barn får höra på sagor om djuren och växterna kring sjön. Vandringarna utgår från Naturum varje lördag mellan 16 juni - 25 augusti.

Fängslande bra sägs också internationella succén "Marvel Avengers S.T.A.T.I.O.N" vara. Världsutställningen intar Östgötaporten och Norrköping i juni med originalrekvisita och cool teknik från de populära filmerna. Ytterligare en utställning som är väl värd ett besök denna sommar är "The Art Of The Brick" på SAAB Arena i Linköping. Utställningen består av 80 skulpturer som skapats utav sammanlagt en miljon LEGO-bitar. Självklart finns det även möjlighet att själv bygga och skapa med LEGO!