• Evenemang idag
Lördag
10
Februari 2018
Dynamo - Scen och möte Norrköping

New Music In Sweden

Den 9-10 februari återvänder festivalen Where's the Music?
Under två dagar kommer vi att kunna upptäcka 100 spännande akter på tio olika scener runt om i centrala Norrköping.

Minst fem akter presenteras i samarbete med Studiefrämjandet & Nemis - New Music in Sweden. I uttagningen till Nemis-scenen har vi i år fokuserat på urban musik och de klara artisterna är:

DJ KIMAZO | Lemar Jaily | Memoria | Pipes & i | SabinaVictoria

DJ KIMAZO
Kim a.k.a. KIMAZO är en välkänd DJ ifrån Norrköping med över tio års erfarenhet i bagaget. Under den senaste tiden har han sakta men säkert etablerat sig bland Sveriges nattklubbar. 2016 slutade KIMAZO topp fem i Sveriges största DJ-tävling, som avgjordes på klassiska Café Opera i Stockholm. KIMAZO har också:
• Spelat på INmusic-festivalen i Zagreb
• Gjort fyra omgångar av Sveriges populäraste kryssnings- och party koncept X-CRUISE
• Medverkat i radio EAST FM och Sveriges Radio P4
• Agerat support åt bland andra Otto Knows, Vigiland, Vinai, Garmiani, Broiler, John de Sohn
Det här är bara början av resan för KIMAZO, som har stora planer för både 2018 och framtiden.

LEMAR JAILY
Lemar Jalili – aka Lemar Jaily – är född och uppväxt i Moskva. Han har gjort musik sedan 16-års ålder och har sin bakgrund inom både hiphop och pop. Lemars styrka ligger i att uttrycka sina känslor i form av text och beats. I februari är det tänkt att han ska släppa debut-EP “M.A.D.”. Den ska fånga upp en känsla av melankoli med, snygga melodier och pricksäker rytmik.
Utöver det konstnärliga hantverket arbetar Lemar som DJ runtom i norra Sverige. Spelningar sker kontinuerligt på barer och nattklubbar, där gästerna varierar i både åldrar och musiksmak. Det har lett till en ökad kreativitet hos Lemar, för att enkelt kunna anpassa sig till nya musiktrender. I sin tur har det även gett ett innovativt tänkande när de gäller att skapa och producera ny musik.

MEMORIA
Memoria är Tess Törners (Snake/L’obscurite) soloprojekt. Musiken kan beskrivas som mörk och brukar kategoriseras som darkwave. Ljudbilden bygger mycket på monotona sound baserat på främst bas/synth/trummor med inslag av Theremin.
En musikvideo i sann DIY-anda samt två digitala släpp på Spotify finns ute och till våren planeras en EP. Bandet består av Fredrik Berglund, Daniel Östborg (Lobscurite/The Scrags/Data Control) och Madeleine Frankie (Snake).

PIPES & I
Pipes & i är en hiphopakt från Stockholm, som ursprungligen startades av Andreas Bergman och Viktor Gustafsson. Pipes & i gör gitarrbaserad alternativhiphop med influenser från bland annat rock, funk och pop. I oktober 2017 släppte de deras självbetitlade debut-EP.
Medlemmar:
Andreas ”Papa Andi” Bergman (Rapper/Leadsinger)
Viktor ”Pipars” Gustafsson (Drummer/Backupsinger)
Robin Castañeda Segerström (DJ/Keyboard)
Filip Ericsson (Bass)
Moltas Åhs (Guitar)

SABINA VICTORIA
Sabina Victoria är latinpopsångerskan från Norrköping, som med sin enastående röst brukar göra publiken förälskad och få den att skaka loss till latinamerikanska rytmer. Sabina Victoria började sin karriär som 13-åring med att sjunga latinamerikansk musik. Under resans gång har Sabina bland annat varit förband åt stora latinamerikanska artister som Karol G och körat åt Mendez.
Den senaste singeln ”Pandora” har fått positiv respons och den fortsätter att fastna i människors hjärtan, stora som små. För Sabina Victorias har resa bara börjat. Följ med och upplev kärleken och dynamiken hos denna lovande artist.

Läs mer: www.nemis.se

MER OM WHERE'S THE MUSIC?
100 artister | 10 scener | Norrköping 9-10 februari
Where’s the Music är festivalen som fokuserar på att lyfta fram det nya. Under de tre tidigare åren har både svenska och utländska artister uppträtt på festivalen, innan de har tagit sig vidare till större scener.
Läs mer: www.wheresthemusic.se

I siffror

24 st

ska gå på detta evenemang (källa: Facebook)

160 st

har besökt evenemanget på Norrköping.com
KARTA
Visar platsen där evenemanget utspelar sig(Dynamo - Scen och möte). Positionen är angiven av den som lagt upp evenemanget. New Music In Sweden, Dynamo - Scen och möte

POPULÄRT I Norrköping JUST NU:

Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang

HITTA EVENEMANG & BILJETTER

På Norrköping.com kan du söka evenemang, biljetter och tillställningar från stora och små arrangörer i Norrköping. Skriv in ett namn, välj datum eller bara tryck på sök.

Namn (Valfritt)

Från

Till

Välj leverantör

Nöje.se   Tickster   Showtic   Biljettforum   Ticketmaster   Facebook

Sortera efter

 

April