• Evenemang idag
Torsdag
15
Mars 2018
ARBETETS MUSEUM Norrköping

Kata Dalström: Ett Extraordinärt Levnadsöde

Kata Dalström var överklassflickan som blev socialist, och som vigde sitt liv åt att åka land och rike runt som politisk agitator. Historikern Gunnela Björk har fångat ett extraordinärt levnadsöde i en kritikerrosad biografi. Ta chansen att höra henne berätta om boken under rubriken ”Kata Dalström och Ellen Key. Två av förra sekelskiftets megakändisar vars vägar möttes och skildes.”

År 1894 anslöt sig Kata Dalström till socialdemokraterna. Uppvuxen i en högborgerlig miljö sågs hennes politiska engagemang närmast som samhällsomstörtande. Det dröjde inte länge innan Kata Dalström gav sig ut som socialistisk agitator. Hon reste land och rike runt, hamnade i opposition med partiledningen men älskades ute i landet – där hon sågs som en levande legend.

Katas brinnande engagemang gjorde henne till en stridbar frontfigur för den unga arbetarrörelsen under demokratins genombrottstid. Privatlivet var lika stormigt som det politiska. Hennes äktenskap var turbulent, hon födde sju barn, blev spiritist och buddhist och hade flera kärleksaffärer.

Författaren och historikern Gunnela Björk fångar i sin biografi ett extraordinärt levnadsöde. Kata Dalström var en färgstark kvinna som gick sin egen väg.

Var? Arbetets museum
När? Torsdag 15 mars kl 18.00
Hur? Fri entré. Arrangör: Ellen Key-sällskapet

I siffror

84 st

har besökt evenemanget på Norrköping.com
KARTA
Visar platsen där evenemanget utspelar sig(ARBETETS MUSEUM). Positionen är angiven av den som lagt upp evenemanget. Kata Dalström: Ett Extraordinärt Levnadsöde, ARBETETS MUSEUM

POPULÄRT I Norrköping JUST NU:

Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang

HITTA EVENEMANG & BILJETTER

På Norrköping.com kan du söka evenemang, biljetter och tillställningar från stora och små arrangörer i Norrköping. Skriv in ett namn, välj datum eller bara tryck på sök.

Namn (Valfritt)

Från

Till

Välj leverantör

Nöje.se   Tickster   Showtic   Biljettforum   Ticketmaster   Facebook

Sortera efter

 

Maj