• Evenemang idag
Lördag
24
Mars 2018
ARBETETS MUSEUM Norrköping

Vernissage: Kaigo Robotto

Välkomna på vernissage!

Marinette Fogde, forskningschef Arbetets museum, hälsar välkommen.

Fotograf Said Karlsson medverkar.
Maj Bergendahl, ordförande Kommunal Öst, inviger utställningen.
Förfriskningar.

OM UTSTÄLLNINGEN

Kan robotar lösa bristen på arbetskraft när vi blir allt fler äldre? I Japan med en snabbt åldrande befolkning ser regeringen robotteknik som en del i att möta den utmaningen. Kaigo Robotto är den japanska termen för robotar utvecklade för äldrevården. De ska ge landets många äldre ett bättre liv och minska risken för arbetsskador hos vårdpersonal. Sociala robotar används för gymnastik och som sällskap för dementa, sensorer förebygger fallolyckor och vårdpersonal har robotbälten som avlastar det tunga arbetet.

Arbetets museum har tillsammans med fotografen Said Karlsson dokumenterat hur tekniken används i äldrevården. I utställningen möter vi vårdpersonal och äldre, robottillverkare, fackliga företrädare och forskare med olika erfarenheter av både utmaningar med att införa robottekniken och möjligheter den kan ge.

Said Karlsson är fotograf och rapporterar om Japan och dess kultur för en rad svenska och internationella uppdragsgivare.

Kaigo Robotto – robotar i japansk äldrevård är ett samarbete mellan Arbetets museum och fackförbundet Kommunal.

I siffror

40 st

har besökt evenemanget på Norrköping.com
KARTA
Visar platsen där evenemanget utspelar sig(ARBETETS MUSEUM). Positionen är angiven av den som lagt upp evenemanget. Vernissage: Kaigo Robotto, ARBETETS MUSEUM

POPULÄRT I Norrköping JUST NU:

Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang

HITTA EVENEMANG & BILJETTER

På Norrköping.com kan du söka evenemang, biljetter och tillställningar från stora och små arrangörer i Norrköping. Skriv in ett namn, välj datum eller bara tryck på sök.

Namn (Valfritt)

Från

Till

Välj leverantör

Nöje.se   Tickster   Showtic   Biljettforum   Ticketmaster   Facebook

Sortera efter

 

Maj