• Evenemang idag
Lördag
28
April 2018
Hörsalen Norrköping

HYPER - Cullbergbaletten

HYPER handlar om det stora mänskliga dramat och ropet från kroppen. Känslor spolas genom dansarnas kroppar utan filter och låter publiken uppleva extrema sinnestillstånd. Föreställningen kryper tyst under publikens hud och glider runt det inre. Det är ett avväpnande, stilla verk som helar genom att granska och konfrontera den gränslösa kroppens inre verklighet. Genom att dyka ner i ett hypertillstånd uppnås en alternativ fysisk njutning och smärta.

Föreställningens längd: 45 minuter, ingen paus.

Koreografi: Margret Sara Guðjónsdóttir
Ljuddesign: Margret Sara Guðjónsdóttir, David Kiers
Ljusdesign: Martin Beeretz
Dansare: Adam Schütt, Anand Bolder, Eleanor Campbell, Vincent Van der Plas

Presscitat:
(…) visar kompaniet tydligt att de inte hämmas av sin ålder, tvärtom, de vågar fortsätta utmana och dansa sin egen väg. Kristianstadsbladet

(…) något av en uppenbarelse i det att verket faktiskt totalt och tack vare ensemblens obändiga koncentration förmår ta publiken bortom betraktandet av kroppen som yta. Det är sorgligt, och starkt. Sydsvenska Dagbladet

Om Cullbergbaletten:
Cullbergbaletten är Sveriges ledande repertoarkompani inom samtida dans. Genom sina turnéer över hela världen bidrar kompaniet till den internationella presentationen av samtida dans och koreografi. Cullbergbaletten arbetar med en rad internationella koreografer och konstnärer. För närvarande har kompaniet 16 dansare från nästan lika många länder och flera gästdansare engageras regelbundet i olika projekt. Sedan starten har de unika kvaliteterna hos varje enskild dansare varit Cullbergbalettens kännetecken. Genom att bjuda in koreografer och regissörer som tydligt är rotade i samtiden bidrar Cullbergbaletten till utvecklingen av scenkonst och dans som konstform. Cullbergbalettens verksamhet omfattar olika projekt och produktioner, inklusive workshops, konferenser, seminarier och föreläsningar. Gabriel Smeets är konstnärlig ledare och Stina Dahlström är verksamhetsledare för kompaniet. Cullbergbaletten grundades 1967 av Birgit Cullberg under Riksteaterns huvudmannaskap.

Boka på Tickster
I siffror

62 st

har besökt evenemanget på Norrköping.com

POPULÄRT I Norrköping JUST NU:

Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang

HITTA EVENEMANG & BILJETTER

På Norrköping.com kan du söka evenemang, biljetter och tillställningar från stora och små arrangörer i Norrköping. Skriv in ett namn, välj datum eller bara tryck på sök.

Namn (Valfritt)

Från

Till

Välj leverantör

Nöje.se   Tickster   Showtic   Biljettforum   Ticketmaster   Facebook

Sortera efter

 

Juli