Torsdag
6
September 2018
De Geerhallen Norrköping

SÄSONGSPREMIÄR – MATTEI SJUNGER MAHLER 601804

Dirigent Karen Kamensek
Solist Peter Mattei baryton
MOZART Uvertyr ur Figaros bröllop

MAHLER Ur Des Knaben Wunderhorn
DVO?ÁK Symfoni nr 8
Säsongspremiären inleds med Mozarts odödliga uvertyr till Figaros bröllop, fem minuter av oförställd glädje och fest. Ändå var den pjäs som operan bygger på totalförbjuden av Ludvig XVI och den franska censuren, eftersom den handlar om att en simpel barberare visar sig vara smartare än en adelsman.
Hos Mahler möter man kontrasterna. Han skrev enorma, omvälvande symfonier, men också de mest ömsinta och innerliga sångerna. Världsstjärnan Peter Mattei har valt fem av hans sånger, de flesta hämtade ur folkvisesamlingen Des Knaben Wunderhorn, Gossens magiska horn, som inspirerat så många tonsättare.
Naturen och ljuset var inspirationen till Dvo?áks lekfulla symfoni nr 8, skriven precis innan han gav sig av till New York för att bli Amerikas första kompositionsprofessor – och där ville man bara ha den störste av alla levande tonsättare: Dvo?ák!
Handikapplats bokas hos Turistcenter på tel. 011-155100

Biljetter & tider

Torsdag 6 September 2018 19:00 Boka hos Ticketmaster
KARTA
Visar platsen där evenemanget utspelar sig(De Geerhallen). Positionen är angiven av den som lagt upp evenemanget. SÄSONGSPREMIÄR – MATTEI SJUNGER MAHLER 601804, De Geerhallen

POPULÄRT I Norrköping JUST NU:

Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang

HITTA EVENEMANG & BILJETTER

På Norrköping.com kan du söka evenemang, biljetter och tillställningar från stora och små arrangörer i Norrköping. Skriv in ett namn, välj datum eller bara tryck på sök.

Namn (Valfritt)

Från

Till

Välj leverantör

Nöje.se   Tickster   Showtic   Biljettforum   Ticketmaster   Facebook

Sortera efter

 

Augusti