Torsdag
11
Oktober 2018
De Geerhallen Norrköping

MOZART MED POWER 601812

Introduktion kl 18.30
Dirigent Rafael Payare
Solist Alice Power piano

BLOMDAHL Symfoni nr 3 ”Facetter”
MOZART Pianokonsert nr 12
TJAJKOVSKIJ Symfoni nr 2 ”Den lillryska”
Karl-Birger Blomdahl bar på en romantisk själ, vilket kanske samtiden inte riktigt ville förstå. Men hans tredje symfoni, Facetter, är ett efterlängtat mästerverk.
Få tonsättare har skrivit lika många pianokonserter som Mozart, men så var han också själv en av sin tids främsta pianister. Han skrev med jämna mellanrum konserter för att ha något nytt att förtjusa sin publik med, och på den vägen är det. Hans pianokonserter hör fortfarande till det mest älskade vi kan erbjuda, något som också en ny generation pianister har upptäckt.
Lillryssland var smeknamnet på Ukraina, Rysslands kornbod. Landet har en rik och intressant folkmusik, och många tonsättare har lånat och inspirerats av denna. Däribland Tjajkovskij som i sin andra symfoni skapade en hyllning över traktens överflöd.
Handikapplats bokas hos Turistcenter på tel. 011-155100

Biljetter & tider

Torsdag 11 Oktober 2018 19:00 Boka hos Ticketmaster
KARTA
Visar platsen där evenemanget utspelar sig(De Geerhallen). Positionen är angiven av den som lagt upp evenemanget. MOZART MED POWER 601812, De Geerhallen

POPULÄRT I Norrköping JUST NU:

Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang

HITTA EVENEMANG & BILJETTER

På Norrköping.com kan du söka evenemang, biljetter och tillställningar från stora och små arrangörer i Norrköping. Skriv in ett namn, välj datum eller bara tryck på sök.

Namn (Valfritt)

Från

Till

Välj leverantör

Nöje.se   Tickster   Showtic   Biljettforum   Ticketmaster   Facebook

Sortera efter

 

Augusti