• Evenemang idag
Torsdag
18
Oktober 2018
De Geerhallen Norrköping

MOZARTS JUPITER 601813

Introduktion kl 18.30
Dirigent Stefan Solyom
Solist Annamia Larsson valthorn

AUERBACH Icarus for Orchestra
ATTERBERG Konsert för horn och orkester
MOZART Symfoni nr 41 ”Jupiter”
Lera Auerbach komponerar med hetta i sin musik. Enligt myten flög som bekant Ikaros för nära solen så vaxet som höll uppe hans vingar smälte, och han störtade i havet. Alla strävar vi kanske mot det onåbara, och på vägen dit drabbas vi av det stora misslyckandet. Om detta handlar denna magnifika musikalisk resa.
Kurt Atterberg var en osannolikt flitig och mångsidig person och en sällsynt produktiv tonsättare av stora instrumentala verk. Nordiska tonfall har letat sig in i hans ljuva hornkonsert, en av de finaste som skrivits i vårt land.
Mozarts sista symfoni bär numret 41 och har kallats Jupiter, den högste av de romerska gudarna. Symfonin är också hans främsta! En olympisk symfoni i skinande ljus och självklart majestätisk C-dur.
Handikapplats bokas hos Turistcenter på tel. 011-155100

Biljetter & tider

Torsdag 18 Oktober 2018 19:00 Boka hos Ticketmaster
KARTA
Visar platsen där evenemanget utspelar sig(De Geerhallen). Positionen är angiven av den som lagt upp evenemanget. MOZARTS JUPITER 601813, De Geerhallen

POPULÄRT I Norrköping JUST NU:

Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang

HITTA EVENEMANG & BILJETTER

På Norrköping.com kan du söka evenemang, biljetter och tillställningar från stora och små arrangörer i Norrköping. Skriv in ett namn, välj datum eller bara tryck på sök.

Namn (Valfritt)

Från

Till

Välj leverantör

Nöje.se   Tickster   Showtic   Biljettforum   Ticketmaster   Facebook

Sortera efter

 

Oktober