Lördag
27
Oktober 2018
De Geerhallen Norrköping

DE GIFTA PÅ EIFFELTORNET 601814

Introduktion kl 14.30
Dirigent Fredrik Burstedt
Regi och översättning Johan Celander

Cirkusregi Magali Bancel och Mattias Lindström
Scenografi och kostym Magnus Möllerstedt och Julia Herskowitz
Solister Skådespelare och cirkusartister från Östgötateatern
ALFVÉN Midsommarvaka ”Svensk rapsodi nr 1”
MOZART Symfoni nr 31 ”Paris”
LES SIX De gifta på Eiffeltornet
Visst behöver vi lite midsommar även under den bistra hösten, och mer genuin svensk midsommar än den Hugo Alfvén skapade är svårt att föreställa dig. Här saknas varken dansen på logen, snapsen och följande berusning, det unga förälskade paret eller det oundvikliga slagsmålet. Midsommarvaka sattes upp som balett av Svenska baletten, som hade sin huvudscen i Paris.
Mozart skrev flera symfonier för kända städer som Linz och Prag, eller som nu Paris. I den sistnämnda symfonin gjorde han allt för att tillfredsställa smaken i den franska huvudstaden – och kanske framförallt för att förfina den en smula. I breven hem till pappa Leopold klagar Wolfgang på parisarnas dåliga smak.
Det glada Paris blev ett begrepp på 20-talet. Respektlösa gamänger, fräcka revyer och hånfulla klacksparkar behövdes förmodligen efter första världskrigets fasansfulla år. Tonsättargruppen Les Six älskade att retas och ställa alla traditioner på huvudet. Tillsammans berättar de en smått surrealistisk historia om ett bröllop på Eiffeltornet.
Handikapplats bokas hos Turistcenter på tel. 011-155100

Biljetter & tider

Lördag 27 Oktober 2018 15:00 Boka hos Ticketmaster
KARTA
Visar platsen där evenemanget utspelar sig(De Geerhallen). Positionen är angiven av den som lagt upp evenemanget. DE GIFTA PÅ EIFFELTORNET 601814, De Geerhallen

POPULÄRT I Norrköping JUST NU:

Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang

HITTA EVENEMANG & BILJETTER

På Norrköping.com kan du söka evenemang, biljetter och tillställningar från stora och små arrangörer i Norrköping. Skriv in ett namn, välj datum eller bara tryck på sök.

Namn (Valfritt)

Från

Till

Välj leverantör

Nöje.se   Tickster   Showtic   Biljettforum   Ticketmaster   Facebook

Sortera efter

 

Oktober