Söndag
21
Oktober 2018
De Geerhallen Norrköping

Better is peace

Better is peace – en konsert och manifestation mot krigets fasor med hopp om fred!

Körerna Chorus Lin, Den Akademiska damkören Linnea, Linköpings Studentsångare samarbetar här med Linköpings Akademiska Orkester för att ge Östgötapubliken en stark musikalisk upplevelse inför 100-årsminnet av första världskrigets slut.

The Armed Man: A Mass For Peace av Karl Jenkins för kör, solister och symfoniorkester har mässans form med inslag av andra religiösa texter, men berättar parallellt en krigshistoria gestaltad i sekulära texter. 1900-talet är med största sannolikhet det mest krigsdrabbade seklet i mänsklighetens historia. Inför millennieskiftet beställde museet Britain's Royal Armories en komposition av tonsättaren Karl Jenkins. The Armed Man: A Mass For Peace tillägnades de drabbade i Kosovokriget 1998–1999.
Vi hör hur militärtrumman ljuder - kriget närmar sig. Det är dags att ta till vapen... Vi hör den blivande krigarens fruktan och hans försök till att stärka sig till kamp och hjältemod. Vi blir vittnen till skräcken och hopplösheten hos de krigsdrabbade. Vi hör tystnaden när slaget är över och vi vandrar runt i förödelsen, bland de överlevande. Vi påminns om att krig drabbar inte bara oss i nuet, det ger också de överlevandes livslånga sår. Den sista satsen uppmanar oss att inte kriga utan att värna om fred – Ring ut det gamla, ring in det nya!
Medverkande:
Den Akademiska damkören Linnea
Linköpings Studentsångare
Chorus Lin
Linköpings Akademiska orkester
Annica Nilsson, mezzosopran
Zekerijah Cajlakovic, sångare
Christian Zell, textläsning

Dirigenter
Christina Hörnell, director musices
Merete Ellegard, bitr director musices
Anna-Karin Strand, dirigent Chorus Lin
Längd: Ca 2h 15 min inkl. paus
Handikapplats bokas genom Turistcenter på 011-155100.

Biljetter & tider

Söndag 21 Oktober 2018 16:00 Boka hos Ticketmaster
KARTA
Visar platsen där evenemanget utspelar sig(De Geerhallen). Positionen är angiven av den som lagt upp evenemanget. Better is peace, De Geerhallen

POPULÄRT I Norrköping JUST NU:

Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang

HITTA EVENEMANG & BILJETTER

På Norrköping.com kan du söka evenemang, biljetter och tillställningar från stora och små arrangörer i Norrköping. Skriv in ett namn, välj datum eller bara tryck på sök.

Namn (Valfritt)

Från

Till

Välj leverantör

Nöje.se   Tickster   Showtic   Biljettforum   Ticketmaster   Facebook

Sortera efter

 

September