Under höstlovsveckan bjuder Kolmården in till Halloween för sjätte gången i ordningen och i år kan besökarna vänta sig flera läskiga nyheter.

Den 1-5 november tar mystiska väsen och läskiga spöken över Kolmården i Norrköping. Djurparkens populära halloweenfirande lockar årligen 30 000 besökare och är framförallt känt för sin "mys-rysiga" stämning. I år skruvar arrangörerna dock upp volymen med nyheter för de mer våghalsiga.

- För varje år har vi har jobbat med att förfina konceptet ytterligare och i år kände vi att både våra gäster och vi var redo för ett större steg. Vi har också märkt en ökad efterfrågan på något lite läskigare, samtidigt som toleransen för vad som är lagom läskigt har ökat, berättar Rickard Sjödén, som varit med och utvecklat det nya konceptet.

Höstens första nyhet är ett öde spökhus där de med nerverna i styr kan följa med på en skrämmande vandring. Den andra nyheten låter besökarna lära känna ett utdött riddarsläkte som återvänt till sin gamla tornerspelsarena för att återuppleva sina glansdagar.

- Temat för årets Halloween är fortfarande rysmysigt för att passa alla åldrar, men den som vill och törs gå in i ödehuset har dessutom möjlighet att uppleva något riktigt läskigt, hälsar Sjödén.