• Evenemang idag
Lördag
16
Mars 2019
De Geerhallen Norrköping

STORSLAGEN FINAL FÖR PETTERSSONPROJEKTET 601838

Introduktion kl 14.30
Dirigent Christian Lindberg
Körer Eric Ericsons Kammarkör, Radiokören

PETTERSSON Symfoni nr 12 ”De döda på torget”, för blandad kör och orkester
Som ett led i SONs projekt att spela in Allan Petterssons alla symfonier har nu turen kommit till nr 12, en symfoni som aldrig klingat i Norrköping tidigare – och inte på så många andra håll heller. Orsaken är att den ställer stora krav på en fullvuxen orkester och dessutom en kör. Pettersson skrev två stora vokalverk: den här symfonin och kantaten Vox humana. De skrev omedelbart efter varandra 1974 och kan sägas vara syskonverk, också därför att den chilenske poeten Pablo Nerudas dikter förekommer i dem båda. Den tolfte symfonin har underrubriken De döda på torget, med dikter ur Nerudas diktepos Canto general (Den stora sången), och var ett beställningsverk till Uppsala Universitets 500-årsjubileum. Det må vara en politisk laddad text, men Pettersson ”vill vara talesman för de svaga, de som har det svårt”.
Handikapplats bokas hos Turistcenter på tel. 011-155100

Biljetter & tider

Det här evenemanget har passerat sitt slutdatum eller är borttaget och går därför inte längre att boka.
KARTA
Visar platsen där evenemanget utspelar sig(De Geerhallen). Positionen är angiven av den som lagt upp evenemanget. STORSLAGEN FINAL FÖR PETTERSSONPROJEKTET 601838, De Geerhallen

POPULÄRT I Norrköping JUST NU:

Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang

HITTA EVENEMANG & BILJETTER

På Norrköping.com kan du söka evenemang, biljetter och tillställningar från stora och små arrangörer i Norrköping. Skriv in ett namn, välj datum eller bara tryck på sök.

Namn (Valfritt)

Från

Till

Välj leverantör

Nöje.se   Tickster   Showtic   Biljettforum   Ticketmaster   Facebook

Sortera efter

 

Maj