• Evenemang idag
7-23
Mar 2019
Verkstad Konsthall Norrköping

Utställning: Loranga

Att göra Loranga/att vara Loranga
Tecknade serier och buktaleri av Sara Olausson

"Midsommarkransen den 4:e februari 2019:

Jag trodde inte det hade något med varandra att göra - att teckna serier av Loranga och leka fram buktalarklipp på youtube. Men idag när jag duschade fattade jag kopplingen: det handlar om att GÖRA Loranga och att VARA Loranga. Loranga gör som han vill och det gör jag med när jag buktalar. Dessutom sålde Buktalar-Sara förfalskade Barbro Lindgren-autografer sommaren 2017 så mina två projekt som visas på Verkstad Konstförening hör verkligen ihop.
Mina serier tar jättelång tid att göra och är noggrant planerade medan buktalaravsnitten produceras blixtsnabbt. Arbetsprocessen från idé till publicering kan ta så lite tid som ett par minuter medan ett seriealbum kan ta flera år att göra."

Sara Olausson är konstnär, serietecknare, författare och buktalare bosatt i Midsommarkransen i Stockholm. Hon har gjort de tecknade versionerna av Loranga, Masarin och Dartanjang samt seriealbum som Allt är farligt, HJÄLP! (med Nina Hemmingsson) och den kommande barnboken Jordgubbsbarnen. Känd för allmänheten blev hon genom boken Det kunde ha varit jag, skriven tillsammans med Felicia Iosif, och facebookgruppen med samma namn. Sara Olausson är även redaktör för boken Kvinnor ritar bara serier om mens. Hon arbetar också i andra medier, bla annat film.

Öppettider
Torsdag: 16:00-20:00
Fredag-lördag: 11:00-16:00

I siffror

497 st

har besökt evenemanget på Norrköping.com

POPULÄRT I Norrköping JUST NU:

Hett evenemang

HITTA EVENEMANG & BILJETTER

På Norrköping.com kan du söka evenemang, biljetter och tillställningar från stora och små arrangörer i Norrköping. Skriv in ett namn, välj datum eller bara tryck på sök.

Namn (Valfritt)

Från

Till

Välj leverantör

Nöje.se   Tickster   Ticketmaster

Sortera efter

 

Maj