• Evenemang idag
Lördag
8
Juni 2019
Dynamo Norrköping

Refugees of RAP & DJ SALAZAR

Refugees of Rap är inspirerade av flyktingens erfarenheter och det politiska läget i Syrien. Gruppen bildades 2007 av bröderna Yaser och Mohamed Jamous i det palestinska flyktinglägret Yarmouk i Syrien. Med rötter i hip-hopens värld bärs deras verk av en lidelse för den urbana kulturen och dess musik.

I sin musik ger bröderna glimtar av livet i Yarmouk och stormar mot vardagsvillkoren för den syrisk-palestinska befolkningen som är instängd i krigets atmosfär. De sjunger sin protest, som vittnen till den orättvisa och det våld som deras folk utsätts för.

Refugees of Rap framträdde mellan 2007 opch 2012 på konserter i Syrien, Egypten och Libanon och har släppt två album, år 2010 och 2014. När bröderna från 2013 utsattes för allt värre hot tvingades de i exil på grund av det politiska budskapet i sitt verk. Idag lever Yaser och Mohamed Jamous i Frankrike, varifrån Refugees of Rap fortsätter att sjunga om sina egna erfarenheter och förmedla budskap och böner om fred.

Konserten organiseras av Föreningen för Gästfrihet, en nybildad förening i Norrköping som verkar för en solidarisk migrationspolitik och en transkulturell värld, tillsammans med Gemenskapen EMS (the EMS Community), som organiserar studenter vid Campus Norrköpings internationella masterprogram i etnicitet och migration.

Konserten arrangeras med stöd från masterprogrammet Ethnic and Migration Studies, Linköpings universitet, samt Norrköpings kommun.

I siffror

519 st

har besökt evenemanget på Norrköping.com

POPULÄRT I Norrköping JUST NU:

Hett evenemang

HITTA EVENEMANG & BILJETTER

På Norrköping.com kan du söka evenemang, biljetter och tillställningar från stora och små arrangörer i Norrköping. Skriv in ett namn, välj datum eller bara tryck på sök.

Namn (Valfritt)

Från

Till

Välj leverantör

Nöje.se   Tickster   Ticketmaster

Sortera efter

 

Maj