Sista lördagen i september är kulturens egna dag i Norrköping. I år är folkfesten Kulturnatten tillbaka för 32:a gången i följd.

På lördag väntar norrköpingsborna en uppsjö av kulturupplevelser runt om i kommunen. Årets upplaga av Kulturnatten går i Finlands tecken som 2017 firar 100 år av självständighet. Som vanligt bjuds det på ett brett program med något för alla åldrar och typer.

- Det här är kulturens eget dygn, en folkfest för alla. Vare sig man är intresserad av musik, konst, teater, film eller annat så finns här något för var och en. Vi vill verkligen uppmana alla Norrköpingsbor att besöka något eller några arrangemang av det breda utbud som bjuds, hälsar Sandra Sandborg Johansen, handläggare kultur- och fritidskontoret.

Varje år lockas omkring 50 000 besökare till de olika programpunkterna som arrangeras av föreningar, organisationer, företagare och privatpersoner. 

- Norrköping är en fantastisk kulturstad och under Kulturnatten bjuds man som besökare på ett smörgåsbord av vad staden har att erbjuda, säger Olle Vikmång, ordförande kultur- och fritidsnämnden.

Hela årets program finner du här!