Augustifesten byter skepnad 2018. Norrköpings egna stadsfest byter vecka, minskar festivalområdet och lägger större fokus på hälsa, idrott och musik.

Med syfte att locka fler besökare och göra festivalen mer tillgänglig väljer arrangörerna bakom Augustifesten att i år både flytta festligheterna en vecka och att minska området. Samtidigt skruvar festivalen upp volymen rejält med ett större artistutbud än någonsin.

- Vi tror att bytet av vecka skapar en bättre tillgänglighet då fler personer fortfarande är lediga och vi har möjlighet att uppleva alla fantastiska aktiviteter och all underhållning. Årets upplaga blir den mest innehållsrika Augustifesten någonsin, berättar Mattias Persson, evenemangsansvarig Upplev Norrköping.

Trots att festivalområdet minskar finns fortfarande många av besöksfavoriterna kvar i programmet. Den populära marknaden får ny plats på Södra Promenaden och Olai Kyrkogata medan PRO i Parken flyttas till Skulpturparken utanför Konstmuseet. Klassiker så som Gamezon, Familjedagen i Vasaparken och Ungdomszon återkommer även de.

Nytt för i år är att Radiofestivalen delas upp över tre olika kvällar. Sveriges rockkanal Rockklassiker bjuder på en egen livekväll medan NRJ bjuder in till två kvällar med "NRJ In The Park". I vanlig ordning blir det också ett scenprogram under lördagen med några av Sveriges hetaste artister. Redan klara är Bruno Mitsogiannis, Chris Kläfford, Cherrie och Den Svenska Björnstammen.

- Det är fantastiskt roligt att Rockklassiker och NRJ satsar stort på Norrköping! Det ger oss en helt ny dimension av musikunderhållning, säger Magnus Nilsson, VD Upplev Norrköping. Att sedan Norrköpings Symfoniorkester avslutar hela Augustifesten med en eftermiddagsspelning under söndagen blir pricken över i:et.

Augustifesten 2018 går av stapeln den 7-12 augusti.