Sedan förra veckan gäckas Arbetets Museum i Norrköping av en mystisk gåta. I sommar kan du vara med och lösa mysteriet!

Vad är det egentligen som försiggår nattetid på Arbetets Museum? Sedan den nya utställningen "Min Djuriska Park" kom till stan har personal och besökare mötts av skräpiga lokaler varje morgon, men ingen verkar veta vem eller vad som ligger bakom. Nu ska mysteriet lösas med hjälp av en djurdetektiv - och du får hjälpa till!

Norrköping.com var på plats på premiären och lyckades få en kort pratstund med djurdetektiven som tilldelats uppdraget.

Hur ska du lösa mysteriet?
Jag kan inte lösa det själv, det är därför jag behöver hjälp från alla smarta barn! De kan ju allt om skräp och djur!

Vilket är ditt bästa detektivtips?
Jobba tillsammans flera stycken. Då kan man lättare komma på nya idéer och olika förslag på lösningar.

Vilket är ditt favoritdjur?
Jag är ju djurdetektiv, så jag älskar alla djur! Precis som alla smarta barn som besöker mig har även djuren olika egenskaper. Några är snabba, några ser i mörkret, några är smidiga, några är stora och andra är små. Och det fina är att alla behövs!

Sist men inte minst, när kan man träffa dig?
Jag finns här på Arbetets museum från kl 11-16 hela sommarlovet. Då är det bara att komma hit och hjälpa mig. Så löser vi mysteriet tillsammans.


Min djuriska park

Konstnären Eric Langerts utställning "Min Djuriska Park" ställs nu för första gången ut i Norrköping. Utställningen har varit på resande fot i landet de senaste tjugo åren och i sommar går det äntligen att se den på Arbetets Museum. Se 40-talet djur som skapats utav ting från det vardagliga livet - som en krokodil gjord av bildäck och en fladdermus formad av paraplyer.

Arbetets Museum sätter sig egen spännande twist på Langerts utställning med ett nytt pedagogiskt koncept. Varje dag erbjuds guidade barnvisningar med djurdetektiven som anställts för att lösa problemet med de skräpiga lokalerna. Detektiven har redan hittat mängder av skräp och djurspår samt hört flera underliga ljud, kan det vara djuren i utställningen som ligger bakom allt?