Ett nytt initiativ från kommunen håller Norrköpings barn och ungdomar sysselsatta hela sommaren.

Om det är någon plats i stan det bör vallfärdas till i sommar är det Vasaparken! Norrköpings kommun och fritidsgårdar står bakom initiativet där barn och ungdomar erbjuds aktiviteter hela sommaren lång. Allt från teater, sång och loppmarknad till boxning, fotbolls-VM och bokpicknick står på programmet när 'Sommar i Vasaparken' drar igång fredagen den 15 juni.

- Vi är mycket stolta över att kunna erbjuda detta fullspäckade sommarprogram för Norrköpings barn och ungdomar, säger Lars Zetterholm, fritidsgårdschef.

Under sommaren erbjuds även flertalet läger i samarbete med Norrköpings fritidsgårdar. Det går bland annat att anmäla sig till träningscamp, vildmarkscamp och filmcamp. Dessutom arrangeras flera resor så som turer till Sörsjöns Äventyrspark, Liseberg och Gustavsviksbadet.

- Under Vildmarkscampen kommer vi att försöka få ut så mycket som möjligt av vår vistelse i naturen via utmaningar, utforskning av de olika platserna och samarbetsövningar. Under Träningscanpen får ungdomarna träna, laga mat och umgås i grupp. Sådana här aktiviteter skapar en gemenskap som förhoppningsvis håller i sig även efter att lägret är slut, säger fritidsledare Sandra Lidstedt.