Sveriges största musikfestival kommer inte tillbaka. Efter fem år väljer arrangörerna nu att lägga ned Bråvallafestivalen.

Efter ett skandalomsusat arrangemang 2017 valde arrangörerna FKP Scorpio att ställa in Bråvallafestivalen 2018. Nu står det klart att festivalen läggs ned för gott. Det meddelas i ett inlägg på festivalens Facebook-sida.

"Kära vänner, det blir inget mer Bråvalla. Efter fem festivaler, 250 000 besökare, 349 artister och otaliga minnen för livet vill vi tacka alla er som dansat, skrattat och levt Bråvalla. Det är för just er vi har gjort den här festivalen", skriver arrangörerna på Facebook.

De största orsakerna bakom beslutet att lägga ned festivalen menas vara möjligheten att boka in de mest önskade artisterna samt att kunna erbjuda den bästa upplevelsen för alla besökare.

"Vi vill inte göra något som vi inte till hundra procent vet kommer att leva upp till era höga förväntningar. Då är det bättre att sätta punkt och blicka framåt".

Men FKP Scorpio hintar också om att något nytt är på gång.

"Det här är inte slutet utan början på något nytt. I dag är vi ledsna, men i morgon går vi vidare och skapar nya fantastiska upplevelser. I Norrköping och på nya oväntade ställen."