Det blir fler dagar, mer shower, längre öppettider och än lite rysligare när Kolmården öppnar för Halloween den 27 oktober.

För sjunde året i följd öppnar Kolmården portarna på årets läskigaste högtid. I år blir Halloween på Kolmården större än någonsin tidigare med fler dagar, förlängda öppettider och mer rysligheter.

- Det känns otroligt kul att kunna skapa en ännu större upplevelse med mer ljus, ljud och skrämmande väsen när mörkret sänker sig över Kolmården. Temat är fortfarande rysmysigt för att passa alla åldrar, men den som vågar stanna till kvällen har i år möjlighet att uppleva något riktigt läskigt, säger Helena Bruhn, spökchef och projektledare för Halloween på Kolmården. 

Parkens områden går i flera olika teman under Halloweenveckan. Besökare kan bland annat titta in hos piraterna eller på det gamla tivolit där tivolidirektören bjuder på kluriga trick. Det blir dessutom flera nyskrivna föreställningar och en helt ny dansshow.

- Det blir flera områden, flera shower och mer tid att uppleva allt rysligt på, det har varit efterfrågat av våra gäster, säger Helena Bruhn.

Succéer från tidigare år så som spökbalen och eldshowen kommer tillbaka, likaså de döda riddarna på tornerspelsarenan och gastarna i Spökhuset. Som vanligt är Bamses Värld helt spökfritt för de allra minsta.