I kväll gör Mårten Andersson vårens sista gig på Arbis i Norrköping. Vi tog ett snack med komikern som fått Sverige att gapflabba de senaste tjugo åren.

I år firar Mårten Andersson två decennier som komiker med jubileumsshowen "20 år på scen". Efter en rad exklusiva föreställningar dyker han ikväll upp på Arbis i Norrköping för vårens sista jubileumsgig. Publiken har en salig blandning av det bästa från hans karriär att se fram emot, men det slutar dock inte där;

- Publiken behöver inte ha med sig astmaspray för att jag dammar av en massa gamla saker. Utan det blir en blandning av favoriter och nyskrivet material. Jag skrev nytt material så sent som i går kväll, berättar Mårten.

Under karriären har det blivit otaliga TV-framträdanden, en Grammisnominering för de omtalade Dr Alban-sketcherna i P3:s humorprogram Pippirull och ett gäng hyllade soloshower. Han har dessutom utsetts till Årets komiker och står bakom Sveriges största stand up-klubb RAW.

- Jag känner att jag inte varit bättre någon gång under de här 20 åren än vad jag är just nu. Jag är harmonisk och lycklig i livet, vilket har gjort mig mer avslappnad på scenen. Jag känner mig mer som jag på scen och ännu mer rolig. Jag har haft lång tid på mig att bli bra!

Ikväll kliver Mårten upp på scen för sista gången denna vår och inte tänker han spara på krutet.

- Det här är vårens sista gig och jag tänker avsluta på topp. Det blir en enorm blandning med allt från imitationer till skämt om att vara ihop med en serb till hur finska rallyförare snackar engelska. Publiken kan se fram emot en jävla show!