• Evenemang idag
Söndag
3
Februari 2019
Teater Bråddgatan 34 Norrköping

Rythmania

Rythmania är en föreställning hämtad ur en personlig och koreografisk resa i folkdansen. Utifrån den folkliga musiken och dansens förhållande till puls, rytm och groove rör sig Rhythmania i spänningsfältet mellan det som förenar och splittrar, mellan kollektiv och individ, mellan våra inre demoner och djupaste passioner. Det handlar om livet men också om konstnärliga risktaganden där dansen och musiken driver på och utmanar varandra, hela tiden på gränsen att tappa balansen.

Kvällen inleds som en guidad tur in i folkdansen tillsammans med föreställningens koreograf och dansare Anna Öberg samt riksspelmannen Anders Löfberg. Med lekfullhet och generositet bjuder de in publiken att titta på, delta i och samtala om dans. Därefter tar själva föreställningen vid.

Anna Ödberg, uppvuxen i Hudiksvall, har sedan sin examen från Dans och Cirkushögskolan (DOCH) år 2006 bidragit till ett helt nytt sätt att se på vad folkdans är och kan vara. Hon har rönt stor uppmärksamhet för sitt nyskapande koreografiska arbete, både inom och utom genren samt för hur hon utvecklat folkdansen konstnärligt både i Sverige och utomlands. Nyligen tog hon emot pris för "Årets Dans" på Folk- & Världsmusikgalan i Helsingborg.

Anders Löfberg spelar cello och fiol och är uppväxt i den småländska folkmusikmiljön. Som riksspelman med examen från Kungliga Musikhögskolan har han en mängd musikaliska samarbeten i bagaget och återfinns bland annat i trion Nordic och norsda Majorstuen. Anders har arbetat i flera sceniska folkdansföreställningar och är tack vare sin lyhördhet, kreativitet och mångsidighet en djup uppskattad dansmusiker.En dansföreställning i riskteaterns regi
Föreställningen är 1 timme och 30 min (inkl. paus 20 min)
Tid: 16:00
Biljetter: https://www.tickster.com/sv/events/re8mh29mrwtd822/2019-02-03/rhythmania-dansforestallning-i-riksteaterns-regi

I siffror

826 st

har besökt evenemanget på Norrköping.com

POPULÄRT I Norrköping JUST NU:

Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang

HITTA EVENEMANG & BILJETTER

På Norrköping.com kan du söka evenemang, biljetter och tillställningar från stora och små arrangörer i Norrköping. Skriv in ett namn, välj datum eller bara tryck på sök.

Namn (Valfritt)

Från

Till

Välj leverantör

Nöje.se   Tickster   Ticketmaster

Sortera efter

 

Juni