• Evenemang idag
Lördag
30
Mars 2019
Teater Bråddgatan 34 Norrköping

KSMB - En Slemmig Torsk

Det klassiska punkbandet KSMB vägrar att stå stilla och har nu gjort en teaterföreställning om bandets uppgång och fall.

En musikalisk punkburlesk om gemenskap, lögner, svek och motstånd mot allt är vad bandet bjuder besökarna på.

Historien bygger på hur unga grabbar är redo att förändra världen och viljan att förflytta berg och att aldrig bli som "de där" genomsyrar de första åren.

Dock föll den gemenskapen i takt med att framgångarna kom och bandet blev mer fokuserande på sin karriär än att ta hand om varandra. En stor del av föreställningen handlar om Johnny Sylvan. Johnny kom med i bandet som 16 åring med en brinnande vilja och entusiasm. Tyvärr visade det sig att han led av en psykisk sjukdom och när han inte orkade med bandet längre och hoppade av fortsatte de andra medlemmarna som inget hade hänt. Många år senare kom verkligheten ikapp övriga medlemmarna och jakten på Johnny inleddes. Hur det slutade får ni se i föreställningen som sträcker sig över 2,5 timmar och är fylld med musik, skratt och gråt och olustiga känslor.

Föreställningen baseras på 11 nyskrivna låtar som framförs akustiskt i kombination med monologer, film men även dockteater. Det ger en mix som borgar för en unik upplevelse.

KSMB bildades 1978 och blev tillsammans med Ebba Grön de ledande banden i den allra första punkvågen. Efter ett antal klassiska skivor lade de ner verksamheten.

De återuppstod en sväng i början av 90-talet och gav ut en skiva före de lade ner verksamheten igen. 2015 var det dags för nästa återförening då medlemmarna gjorde en uppmärksammad spelning på Bråvallafestivalen.

Bandet fortsatte mot nya utmaningar och har nu satt ihop en mörk, tragisk, självutlämnande teaterföreställning hur det kan gå när unga grabbar når framgång glömmer bort varandra.

I siffror

741 st

har besökt evenemanget på Norrköping.com

POPULÄRT I Norrköping JUST NU:

Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang

HITTA EVENEMANG & BILJETTER

På Norrköping.com kan du söka evenemang, biljetter och tillställningar från stora och små arrangörer i Norrköping. Skriv in ett namn, välj datum eller bara tryck på sök.

Namn (Valfritt)

Från

Till

Välj leverantör

Nöje.se   Tickster   Ticketmaster

Sortera efter

 

Maj