• Evenemang idag
4-18
Jul-Aug 2019
Arbetets museum Norrköping

Sommar på Arbetets museum

Häng på Arbetets museum under sommarlovet!

Kreativa Verkstan plan 5
Skepp ohoj! Kasta loss, hissa seglen och sätt kurs mot Kreativa Verkstan i sommar. Här kan barn och vuxna skapa tillsammans av återvunna grejer. Hitta på nya undervattensvarelser och bygg allt från stora skepp till små roddbåtar - eller varför inte en ubåt?
Öppet vardagar kl 10-16 samt helger kl 11-17.


NYA UTSTÄLLNINGAR PÅ MUSEET

Övergivna platser 18 maj - 18 augusti
Utställningen Övergivna platser tar sitt avstamp i Jan Jörnmarks långa projekt med samma namn. Det inleddes med en enkel webbplats sommaren 2005 men växte snabbt till att omfatta flera böcker så väl som radio- och tv-program. I dag lever projektet vidare i form av bland annat en Facebook-grupp med över 120 000 medlemmar.
Berättelsen om det moderna Sveriges efterkrigstid går som en röd tråd genom utställningen. Här finns bilder från projektets hela historia, tyngdpunkten ligger dock på nyare fotografier som inte visats tidigare. En del av utställningen innehåller också bilder från Europa och USA.

Girls Girls Girls 25 maj - 25 augusti
Fotografen Julia Peirone har sedan debuten vid millennieskiftet utforskat identitet och den fotografiska bilden, ofta med fokus på unga kvinnor i serier som speglar barndomens och vuxenblivandets sidor kring sårbarhet, skam och sexualitet. Framförallt intresserar sig Peirone för hur verkligheten existerar genom bilden och hur vi genom betraktandet möter oss själva. Peirone ställer frågor kring vad en fotografisk bild kan vara och vad den kan göra, vad som är dess styrkor och begränsningar.

Rösträtt för kvinnor 15 juni - 3 november 2019

1919 tog Sveriges riksdag beslut om allmän och lika rösträtt för kvinnor. På hösten 1921 fick svenska kvinnor rösta för första gången. Det krävdes en lång och envis kamp innan lagen ändrades. Hur gick det till när svenska kvinnor fick rösträtt? Hur såg kampen ut? Vilka kämpade?
Sara Teleman bjuder oss på jordnära och humoristiska porträtt av framträdande personer som kämpat för kvinnors rösträtt i Sverige och världen. Här får vi lära känna rösträttskampens egna idoler; Betty Pettersson, första kvinnan med akademiska examen i Sverige. Emilie Rathou som 1 maj 1891 blev den första svenska kvinnan som talade för en publik om kvinnors rösträtt. Och Kata Dahlström, arbetarrörelsens mest populära talare.

Sounds of changes 18 maj - tills vidare

Projektet Sounds of Changes handlar om ljud i förändring. Om ljud som inte längre finns, eller som är på väg att försvinna. I Sounds of changes har Arbetets museum under två års tid har arbetat tillsammans med fem andra museer i Finland, Polen, Tyskland och Slovenien och Sverige. I databasen kan du till exempel lyssna på ett ånglok, en tandläkarborr eller en trampsymaskin. Eller lyssna på hela ljudmiljöer, som ljudet vid en järnvägsstation eller från en demonstration.

EWK-museet tills vidare
På EWK-museet finns en permanent utställning om Ewert Karlsson, mer känd under signaturen EWK. Han är en av Sveriges mest kända politiska tecknare och utställningen berättar om hans liv och arbete. På EWK-museet finns även ett galleri med nära 2000 av EWK:s teckningar. Här visas också tillfälliga temautställningar samt bilder av andra politiska tecknare.

Framtidsland visas t o m 2020
Arbetets museums största satsning någonsin, Framtidsland, tar sikte på morgondagens arbets- och vardagsliv. Utställningen börjar i 1980-talet, tar tempen på vår nutid och visar vägar in i en framtid som tar klimathotet på allvar. Hur ska vi bo, äta, resa, arbeta, utbilda oss? Vad vill vi? Vad är hållbart? Vad kan du och jag göra? Utställningen är tänkt att vara en verktygslåda för en hållbar framtid, ekologiskt, ekonomiskt och socialt.


Mer info: https://www.arbetetsmuseum.se/sommar-pa-museet/

I siffror

476 st

har besökt evenemanget på Norrköping.com

POPULÄRT I Norrköping JUST NU:

Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang

HITTA EVENEMANG & BILJETTER

På Norrköping.com kan du söka evenemang, biljetter och tillställningar från stora och små arrangörer i Norrköping. Skriv in ett namn, välj datum eller bara tryck på sök.

Namn (Valfritt)

Från

Till

Välj leverantör

Nöje.se   Tickster   Ticketmaster

Sortera efter

 

Juni